Tampereen PMK-Torni as 31

Kohteen 486 tiedot:

Talotyyppi:Kerrostalo
Sijainti:Peltokatu 14 as 31, Tampere
Huoneluku:1H+ALK+KT
Pinta-ala:28.5 m²
Kerros:6. kerros.
Hinta/Saatavuus:695,-/kk
Tila:VARATTU
Huoneiston Kunto:Uudiskohde

Kohteen sijainti

AS OY TAMPEREEN PMK-TORNI Modernisti rouhea

http://www.pmktorni.fi

Erkkilänsillan kupeessa, kivenheiton päässä Tammelantorista sijaitsee PMKTALO. Entinen puuvillateh-taiden myyntikonttori ja suomalaisten puuvillatehtaiden keskusvarasto oli 1900-luvulla tekstiilialan keskus. Se yhdisti kotimaiset puuvillayritykset, mahdollisti kilpailukykyisen yritystoiminnan ja työllisti suuren osan kaupunkilaisista. Sijainnin takia liikkuminen ja tuotteiden kuljetus oli helppoa; kaikki tarvittava oli lähellä.

Uudet kodit nousevat vanhan PMK-Tornin viereen tuoden alueelle jälleen uutta elämää. PMK-Tornin suunnittelussa inspiraatio kumpusi puuvillan kutomisessa käytetystä reikäkortista. Reikäkortit olivat mm. ranskalaisen keksijän, Joseph Marie Jacquardin, käyttämä menetelmä keksimäänsä automaat-tiseen kutomakoneeseen. Reikäkortit ohjasivat kangaspuita erilaisten kuviokudosten tuottamiseksi. Tätä edistyksellistä teknologiaa käytettiin myös Tampereen tekstiilitehtaalla.

PMK-Torni tarjoaa asumista kaupungin keskellä, kuitenkin ihan omassa rauhassa. 12-kerroksisesta PMK-Tornista aukeaa upeat näkymät, Tammelantori on aivan kulman takana, ja vierestä löytyvät Osmonpuiston leikkipaikat. Kaupin urheilumaastot ja uimaranta, sekä keskustan palvelut löytyvät kaikki läheltä. Puistomainen Armonkallio ja Lapinniemen venesatama auringonlaskuineen tarjoavat kaupunkilaiselle myös omaa rauhaa. PMK-Torni on arvokas aarre ajan hermoilla, oma koti elämän keskipisteessä.

 

Yhteydenotto

Jätä meillä yhteystietosi ja mahdolliset tiedustelut.

3 + 8 =